KREDİ KARTI KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR ?

17.01.2015 21:48

Günümüz koşullarında kredi kartı kullanımı çok yaygınlaşmıştır.18 yaşını geçmiş herkesin elinde mutlaka herhangi bir bankanın kartı vardır. Eğer 18 yaşından küçükse de ebeveynlerden birinin kartını çocuk kullanmaktadır. Kredi kartının ne olduğunu henüz bilmeyen bir çocuk bedava alışveriş yaptığını düşündüğünden istediği şekilde harcamalar yapabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için çocuklarınızın kredi kartı kullanımını yasaklamalısınız. Unutmamalısınız ki ödemelerini yapan kişiler sizlersiniz.

Bayram zamanlarında çocuklarınıza, kendinize ve sevdiklerinize özel hediyeler almak istersiniz. Özellikle çocuklarınızın şık gözükmesi için yeni yeni kıyafetler, ayakkabılar alırlar. Kız çocukları için şirin şirin elbiseler, ayakkabılar tercih ederler. Büyükler kendilerine ise standart zamanda kullandıkları kıyafetleri almayı tercih ederler. Günümüz koşullarında çocuklar yaşları kaç olursa olsun kıyafetleri açısından bakıldığında çok pahalı ürünlerdir. Ebeveynlerde çocukların sevinmesi için fiyatları kaç olursa olsun alırlar. Bunların yanı sıra çok sevilen yeri ayrı olan çocuklara ya da büyüklere de hediyeler almaktadırlar. İnsanları sevindirmeyi seven bit millet olduğumuz için de onarı sevindirince de ayrı bir mutluluk duymaktayız. Tabi tüm bu alışverişleri nakit değil de kredi kartı ile yapmaktasınız.

kredi kartı kullanımı

kredi kartı kullanımı

Ancak ödeme zamanı geldiğinde ister istemez şaşırabilirsiniz. Yaptığınız harcamaların ne kadar fazla olduğunu görebileceksiniz. Baktığınız zaman belki aldığınız her şeyi indirimden aldınız belki de fiyatları ucuzdu. Ama hepsi bir bütün olarak toplandığında çok ucuz dediğiniz her şey size yüklü olarak geri dönüş yapacaktır. Alışverişleriniz de dikkat etmediğini takdirde sıkıntılar yaşamanız kaçınılmaz olacak ve bir süre sonra siz ödemelerinizde sıkıntılar yaşayacaksınız. Eğer çok aciliyeti yoksa özellikle bayramlarda mümkün olduğunca alışverişlerinizi ya hiç yapmamalısınız ya da dikkatli yapmalısınız. Bazı şeylerden fedakarlık yapmanız gerekecek. Örneğin çocuğunuza bir şeyler alacaksanız kendinize almayacaksınız. Sevdiğiniz insanlara hediye almayacaksınız. Evinize bayram için çikolata, şeker, badem gibi alternatiflerden almak istiyorsanız hepsinden değil bir kısmından almalısınız. İşte tüm bunları yaparak tasarruf sağlayacaksınız. Bayramlar insanların en fazla para harcadığı zamanlardır.

Özellikle bayramlarda kredi kartı kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

  • Bayramda yapmak istediğiniz alışverişlerin bir listesini yapmalısınız.
  • Tutmuş olduğunuz bu listeden mecburi olanları tekrar bir kağıda not almalısınız.
  • Mecburi olmayanları ve aciliyeti olmayanları listeden çıkarmalısınız.
  • Bir sonraki ay ödemelerinizin neler olduğunu ve ne kadar ödeme yapacağınızı yaklaşık olarak da olsa hesaplamalısınız.
  • Alışveriş listesinde olanların takribi olarak hesaplamalarını yapmalısınız.
  • Kullanılabilir limitinizin ne kadar olduğu ve taksitlerinizi de hesapladıktan sonra kalan parayı incelemelisiniz. Kalan paraya göre ay içerisinde yapmanız gereken bir alışverişiniz var mı not almalısınız.
  • Maaşınıza bakaraktan kredi kartı borcunuzu da yaklaşık olarak hesapladıktan sonra ne kadar bir harcama yapmanız gerektiğini belirlemelisiniz.
  • Son olarak da harcamalarınızı yapmalısınız.
 kart borcu taksitlendirme 

kart borcu taksitlendirme

Bu şekilde bir liste oluşturup da alışverişlerinizi yaparsanız bayram da olsa, yılbaşı da olsa sıkıntı yaşamadan kredi kartı kullanımını sağlayabileceksiniz. Eğer hesabınızın dışına çıkarsanız bu durumda gelecek olan ekstrenin sizi şaşırtmaması gerekecektir. Her insanın bazı zamanlarda beklemediği veya istemediği durumlarla karşılaşması beklenebilir. Böyle durumlarda da acil harcamalar yapmanız gerekebilir. Bunu da düşünerek kredi kartı kullanımınızı seyrekleştirmelisiniz. Zaman içerisinde alışacaksınız ve kart kullanımına dur diyeceksiniz. Daha sonra da nakit paranın keyfini çıkaracaksınız. Ne kadar dikkatli olursanız o kadar güvenli alışveriş yapabilirsiniz. Âmâ dikkat etmezseniz bedava gibi alışveriş yaparsanız ve öderim mantığıyla giderseniz ileride ne kadar yanlış yaptığınızı anlarsınız. Günden güne kartlarınızın borcu artacağından siz ne yaparsanız yapın kurtulmakta zorlanacaksınız. Kredi çekebilirsiniz ama unutmayın ki borç borcu doğurur.

https://www.karttaksitlendirmeistanbul.com